In memorian Britt-Inger Edström (1951-07-04 - 2012-11-27)

En av Svenska Gordonsetterklubbens stora anhängare, Britt-Inger Edström, har
lämnat oss efter en längre tids sjukdom.

Britt-Inger har en given plats i den moderna svenska gordonsetterns historia och var under många år verksam i
olika positioner inom SGSK, men även dess föregångare GSR (Svenska Gordonsetterringen).

Hon var SGSKs sekreterare 1997-2004, och är därmed den som innehaft posten under längst tid.

Britt-Inger var även aktiv inom uppfödning och hade ett långvarigt samarbete med Inga och Ivan Johansson som födde upp GS under kennelnamnet Josett´s.

 

Hennes egna hundar Josett´s Linda och Winsent vann bland annat BIR på GSR utställning 1984 och 1987 och Josett's hundar återfinns idag längre bak i flera av våra framgångsrika jakthundslinjer.

Britt-Inger kunde mycket om vår svarta setter och delade gärna med sig av sin kunskap när vi träffades på träningar
och andra tillställningar. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig, men kommer alltid finnas i våra minnen som en entusiastiskGordonsetteranhängare.

 

SGSK / Jane Hagström

121129 

 

Bild från jakt hos Per Olsson

En lyckad jakt och träning hos Per Olsson med Yatzy, Baron och Bella. Dagen till ära hade vi Ylva som markledare.

Hos Per kunde man alltid komma och träna sina olydiga hundar och man fick många goda råd.
Det är med stor saknad man tänker tillbaka på tiderna hos Per.

/Bengt Stenson

121106

 

In memorian Per Olsson

 

Det är med stor sorg som vi tvingas berätta att en av Gordon Settern största vänner, efter en tids sjukdom lämnat oss.

Under många år har Per och Kalvagården i hjärtat av Österlen, varit en samlingspunkt för fågelhundsägare i södra Sverige.

Oavsett om det gällt hundträning, jaktprov eller fest har alla, nybörjare och erfarna, varit välkomna. Per har alltid bjudit in och delat med sig av gårdens möjligheter och sin egen generositet, stora kunskap och långa erfarenhet.

Om det varit trögt med hundträningen kunde du vara säker på att få hjälp, goda råd och uppmuntrande ord som gav energi att ta nya tag och fortsätta lite till. Även inom viltvården har Per varit en föregångare, bl.a. när han under senare år tagit jord ur produktion för att anlägga viltremisser, där förutsättningarna för hönsfåglar optimerats, till gagn också för små- och klövvilt.

 

För oss som kände Per är det en glädje i sorgen att han strax innan sin bortgång, med framgång kunde delta i Södra fågelhundsklubbens sena höstprov och premiera sin egen uppfödning PO-setters Espen.

Att han än en gång fick vara med om att arrangera SM och Derby på sina marker. Som alltid på prov hos Per var det gott om fågel och goda chanser för alla deltagande hundar att visa vad de kan. Eller som Per uttryckte det "det är värdelöst att ha prov på marker utan fågel".

 

Ett tomrum har uppstått som inte kan fyllas. Det är med ljusa minnen och stor saknad vi tar farväl av en stark profil som med hög integritet, i många år har verkat för de brittiska stående fågelhundsraserna, för hundarna, jakten, sporten, aveln och vännerna.

 

Svenska Gordon Setter klubben/ Pål Sander & Jan Andersson 

In memorian

Det är med stor sorg som vi möttes av meddelandet att Birgitta Mattson hade lämnat oss i jordelivet. Birgitta Skaffade sin första Gordon i slutet av 60-talet och med hennes kennel Vinstamarken gav hon ett stort avtryck i den moderna Gordonsetter historian. Bigitta var en centralfigur vid bildandet GSR och även SGSK. Birgitta tilldelades SGSK's stora medalj vid SGSK's 100års jubileum. Birgitta var under sina aktiva år medelm både i GSR och SGSK's styrelser. Våra tankar hamnar hos Birgittas närmaste.

Jan Andersson
Ordf, Svenska Gordonsetter klubben